
Eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, uzman öğretmenlik yıl şartının 5’e düşeceğini açıklamıştı. Ardından çalışmaların tamamlandığını, Meclis açıldığında ilk olarak bu düzenlemenin kanun teklifi olarak sunulacağını ifade etmişti.
Uzman öğretmenlik kanun teklifinin yaz ayında Meclise gelmesi ve Meclis’ten geçmesi düşünülse de bu yıla yetişecek mi? Ayrıntılar haberimizde..
Uzman öğretmenlik başvuruları bu sene, 10 yıl şartı üzerinden alındı. Meclis açıldığında kılavuzun değişme ihtimali olsa da bu düzenlemenin bu yıla yetişmesi pek mümkün görünmüyor.
Tüm memur maaşları kalem kalem hesaplandı: Öğretmen, polis, mühendis, sağlıkçı..
Uzman öğretmenlik başvuruları 9 haziran tarihi itibariyle alınmış olacak. Olası bir düzenlemeden bir sonraki yıl yararlanılacağı düşünülüyor.
verilen sözler tek tek havada kalıyor demek ki
dolandırıcı bunlar
mahmut özer taslak hazır 18 mayısta meclise getireceğiz diye ifade kullanmıştı…bu unutuluyor..yani bu yıl üzerinden herkes faydalanacak kastıyla
Çok zor bir şey değil bakanlık isterse yetişir. Sonuçta sınav Kasım ayında. İstemek lazım.
Sizin de haber sitesi olarak bu yıla yetişmesi için destek olmanız lazım. Devletimiz isterse her şey mümkün olur.
Milletvekilleri ile ilgili bir çalışma olsa idi bir gecede yıldırım hızıyla geçerdi meclisten..
O zaman kandirildik demek oluyor bu
Adalet diyorsak EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET. Gerisi hikâye
Ulan dininiz imanınız yalan, sizi namussuz sahterkarlar
Yetişsin. Söz verildi. 17 yıllık kaybımız var. Başöğretmenlik için
Hani söz verilmişti eğer yapilmassa bu hiç hoş olmaz
İsteseler bu yıla yetişir. Bu haber sanki öğretmen yararına yapılmış bir haber değilmiş gibi. Yetişmez ne demek yaw
Tabii mümkün görünmez. Öğretmeni istismar eden bir uygulama değil ki daha dedikodusu yayılırken yasalaşsın. Bu, öğretmenin faydasına. Üç kuruş da olsa faydasına ya yetişmez… Bu yıla hatta önümüzdeki yıla bile zor. Zira ekonomi battı. E kimin suçu tabii ki öğretmenin. Fedakarlık yapacak ki düze çıkalım di mi!
Herkes bu yıla yetişecek diye beklenti içinde. Sayın bakan bekleyen öğretmenleri mağdur etmemeli ve başvuru tarihini uzatıp 5 yıla düşürmeyi bu yıla yetiştirmeli. Ogretmenler sayın bakandan haber bekliyor. Ayrıca mağduriyetlerin oluşmaması adına 4 Ekim tarihi de Ekim sonu olmalı.
Yetiştirmezseler bunu öğretmen arkadaşlar unutmaz yerel seçimlere şunun şurasında ne kalmış bizde yetiştirmeyip önümüzdeki partiyi belediyeye veririz
deli kuyu taş üçgeni. bekliyelim eğitim gün gelir de düzelsin.kervanı yolda düzmekten vazgeçin artık. tam bir beceriksizlik örneği.
Baş öğretmen olma şartı da değişecekti tahhütlerde 20 yılı doldurmuş öğretmen dşrkt başöğretmen olacaktı ama neyse. Deveye demişler boynun eğri muhabbeti her zamanki gibi kelek
20 yılını dolduranlar direkt baş öğretmenlik sınavına girebilecek denmişti. Söylenilenler yerine getirilmeli.
Yetişir yetişir…
Ver mehteri… Bölündükce kaybeden hep öğretmen oldu. Halâ 5 mı 10 yıl mı olsun davasında öğretmen. Hangi meslekte maaşa zam sınavla yapılıyor. İş tanımı yok. Eşit işe eşit ücret ilkesini yok sayarsan daha çok bu tip beklentiler seçim kaldırır…